Cabana Lepsa - Cascada Putna
Aboneaza-te la Newsletter pentru a primii cele mai noi informatii si oferte despre Cabana Lepsa..

Cascada Putna

Cascada Putnei (Saƒritoarea Putnei) este o arie protejata de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervatie naturalaƒ, tip geologic si peisagistic), situata in judetul Vrancea, pe teritoriul administrativ al comunei Tulnici, in apropierea satului Lepsa.

Cascada Putnei a fost declarataƒ Monument al Naturii in anul 1973; atunci au fost realizate si primele amenajaƒri pentru vizitare. Are circa 80 de metri lungime, iar apa se strange intr-un lac cu adancimea de aproximativ 12 metri. in prezent Cascada Putnei este inclusaƒ in Parcul Natural Putna Vrancea, ca zonaƒ de management durabil.

Importanta Cascadei Putnei constaƒ in caracterul peisagistic si hidromorfologic datorat nu numai cascadei actuale, ci si a cascadei paƒraƒsite, raƒmasaƒ suspendataƒ pe malul stang, deasupra Putnei, la cca 250 m in aval de actuala cascadaƒ, ca urmare a proceselor tectonice, cand o portiune din patul vechii albii s-a prabusit, iar vechiul curs a fost deviat pe albia actualaƒ.

Ca urmare a antropizaƒrii excesive, in timp au fost distruse mare parte din speciile de plante de stancaƒrie, printre care si floarea de colt.

Pentru poze cu Cascada Putei va rugam sa vizitati Galeria Foto

Articol preluat de pe Wikipedia

 

 

Cazare hoteluri pensiuni pe turistinfo.ro
Cazare Lepsa